. .
Uwaga na oszustów w Polsce - sprawdź auto przed zakupem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum UsaAutoSystem Strona Główna -> Historia Twojego auta z USA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mirekola

PostWysłany: Pią Mar 25, 2005 9:02 am    Temat postu: Uwaga na oszustów w Polsce - sprawdź auto przed zakupem Odpowiedz z cytatem

Historia jednego z naszych Klientów którego uratowaliśmy przed złym zakupem.

Historia, która skłoniła mnie do napisania tej uwagi to fakt iż prawie zostałem oszukany z zakupem wymarzonego vana. Cała sytuacja miała miejsce we Wrocławiu. Na ulicy Obornickiej znajduje się punkt, gdzie możesz kupić auto z USA. Super !!! Więc dogazdujesz cenę - niezły stan samochodu, mały przebieg, niewypadkowy tylko kupować. Tak było w moim przypadku wszystko zostało dopięte prawie na ostatni guzik. Jednak w internecie postanowiłem sprawdzić czy samochód nie jest kradziony lub czy nie ma nannim jakiegoś zastawu itp lepiej się zabezpieczyć. Natrafiłem na stronę www.usaautosystem.pl. Za pośrednictwem tej strony otrzymałem szczegółowy raport Z CARFAX-u centralnego rejestru historii samochodów w USA. I tak - wszystkie informacjie podane przez sprzedawcę pokrywały się oprócz jednego faktu że samochód z chwilą opuszczenia USA miał dwa razy większy przebieg niż ten na liczniku w Polsce. Co się stało z tymi przejechanymi kilometrami - milami łatwo się domyśleć. Cieszę się że sprzedawca nie zdołał mnie oszukać. Za to mina jaką miał w chwili poinformowania go o zaistniałej sytacji wszystko wynagradza. Dlatego też proponuję wszystkim system CARFAX znajdziecie tam całą historię samochodu w stanach : ilu było właścicieli, czy samochód miał jakieś zderzenia, czy nie jest kradziony, czy nie jest powodziowy, kiedy miał przeglądy serwisowe - tutaj też jest informacja o stanie licznika w momęcie naprawy i oczywiście stan licznika w chwili opuszczenia USA. TAk więc uważajcie bo jest bardzo wielu nieuczciwych sprzedawców tych samochodów w Polsce którzy chcą niewiadomo ile zarobić na tranzakcji. Polecam serwis www.usaautosystem.pl znajdziecie tam wszystkie informacjie na temat samochodów z USA. Dla wszystkich którzy zakupili samochód na Obornickiej we Wrocławiu proponuję sprawdzić historię swojego samochodu a co dalej sami bedziecie wiedzieć. Mi sie udało dzięki przychylności USAAUTOSYSTEM za co jestem bardzo wdzięczny. A co dalej - szukam nowego samochodu z tym że już teraz będę spał sokojnie wiedząc że nikt nie nabił mnie w butelkę.
Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon

PostWysłany: Pon Sty 22, 2007 11:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Proszę o info jak to się dokładnie sprawdza (krok po kroku). Do kogo pisać, na jakieju stronie sprawdzić, jakie podać dane samochodu ect.
Powrót do góry
nmike

PostWysłany: Pią Lut 01, 2008 11:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez jestem ciekawy Smile
Powrót do góry
bluesking_an

PostWysłany: Czw Lut 28, 2008 1:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

www.carfax.com placisz, wpisujesz vin i masz wszystko
Powrót do góry
sebakrak

PostWysłany: Nie Cze 29, 2008 12:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WCHODZISZ NA STRONE www.carfax.com PLACISZ KARTA KREDYTOWA ZA JEDNO SPRAWDZENIE 24.99$ ZA 10 29.99$ A ZA NIEOGRANICZONA ILOSC SPRAWDZEN 34.99$ WIEC WYBOR NALEZYDO CIEBIE CZY MASZ DO SPRAWDZENIA JEDEN SAMOCHOD CZY JESTES WLASCICIELEM KOMISU Z SAMOCHODAMI Z USA WTEDY NAJBARDZIEJ OPLACA CI SIE WYKUPIC OPCJE Z NIEOGRANICZONA MOZLIWOSCIA SPRAWDZANIA ZA 34.99$.
POZDRAWIAM
Powrót do góry
xiy79

PostWysłany: Wto Lis 11, 2008 1:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam !

Czy spradza się to za jednym razzem czy można to sprawdzać przez rok itd czy płacąc za 10 sprawdzeń musze to zrobić od razu ???

Z góry dzięki za info pozdr Krzysztof.
Powrót do góry
secop

PostWysłany: Pon Lis 17, 2008 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Państwa
A propos....
Przypomina mi się nie tak odległa deklaracja pseudo intelektualistów z Rady Ministrów oraz fachowców, którzy przy okazji wprowadzania w Polsce nowych dowodów/ dokumentacji tzw. "Kart Pojazdu" deklarowali że właśnie taki dane będą wpisywane do niniejszej. I co ...? I jest.......... jak zwykle....!
To ja się teraz pytam ....
Czy aby nie ABW lub inna jednostka "Bezpieczeństwa Państwowego" jest zobowiązana do ścigania próby, czy też akcji sprzeniewierzenia mienia społecznego, bo jest nie zgodny z deklaracją wartości kosztów wydanych nakładów, przeznaczeniem ect... ?
Taki system był by super. Prosto, mądrze gdyby ktoś nie obiecywał cudów..... za cudzą kasę...
A rozwiązało by to wiele problemów. Przede wszystkim większość tzw. "pięknych złomów" lądowało by na szrocie /do przerobu, a nie w Auto-Komisach czy na giełdach. Nikt by nie kupił auta, które ma oszałamiająco wysoki licznik choć wygląda jak piękny okaz klejonego "zdrowia". nie było by spadku wartości bo podaż by się sam regulował. Nie było by dziwnych klonów czy składaków.....itd, itd.
A może tak ma być...?
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum UsaAutoSystem Strona Główna -> Historia Twojego auta z USA Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: