| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
9000
|
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 1:25 pm Temat postu: Nowe przepisy odnosnie SALVAGE 24.10.08 |
|
|
Dzisiaj rejstrowalem kilka samochodow, oczywiscie nie obylo sie bez schodow...
W kazdym razie, panienka z okienka, powiedziala mi ze okolo tygodnia, dwoch temu dostali jakis przykaza, zeby nie rejestrowac SALVAGE.
Jezeli jest Certificate of Title z z wpisem Salavage to jeszcze przejdzie, ale jak juz jest Certificate of Salvage, to juz chuj w dupe. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mrulez
|
Wysłany: Nie Lis 30, 2008 10:48 am Temat postu: |
|
|
Witam,
no i jak tam koledzy, z rejestracją samochodów salvage ?? faktycznie już teraz trzeba kombinować żęby auto zarejestrować ??
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mrulez
|
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 8:43 pm Temat postu: |
|
|
|
Koledzy odpowiecie jak aktualnie z rejestracją samochodów salvage ?? są jakieś problemy ?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
large21
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Hm wczoraj rejestrowalem
SALVAGE CERTYFICATE
totall loss
No problem
Jak zawsze w krakowie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mexx
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 9:53 am Temat postu: |
|
|
|
w warszawie też żadnych problemów nie ma. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
large21
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 10:24 am Temat postu: |
|
|
|
Panowie jakies famazony pisza i tyle |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Admin1

|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 1:51 pm Temat postu: |
|
|
|
Witam. o ile my sie orientujemy to wszelkie SALVAGE (których różne rodzaja mają różne nazwy w różnych stanach: Certificate of Salvage, Certificate of Title z wpisem Salvage) powinny być bez problemu rejestrowane. zakazem rejestracji objęte są tylko tytuły odnoszące się do całkowitej kasacji pojazdu: junk title, nonrepariable, nonrebuildable itd). jest ich konkretna lista dostępna w wydziałach komunikacji. co prawnie nie zabronione to dozwolone. jednak info, że komus udało się zarejestrować total loss bardzo mnie dziwi i świadczy jak dla mnie o niekompetencji urzędnika. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jacek
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 5:07 pm Temat postu: |
|
|
Przeczytałem,że przy samochodzie z SALVAGE CERTIFICATE przy rejestracji należy auto wcześniej poddać specjalnej inspekcji technicznej.
1)Na czy polega to badanie i czym różni się od rutynowego badanie technicznego w stacji diagnostycznej poprzedzającej rejetsrację ?
2)Ile to kosztuje.Czy jest droższe od typowego badania ,któregokoszt oscyluje ok.100-170 zł ???
3)Jeśli uszkodzenie w sumie było banalne ale wpis taki byłto czy mogą być jakieś niespodzianki ?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|