squezzer
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 8:07 pm Temat postu: Probem z GIOŚ- faktura poniżej 30% |
|
|
|
Może ktos z Was juz przechodzil procedurę związaną z za małą fakurą. Niestety w Urzedzie Celnym stwierdzono, że wartość mojego uszkodzonego auta jestn niższa niż 30% takiego samego nieuszkodzonego modelu na terenie USA. Zgłaszając samochód do odprawy byłem przygotowany na ewentualność kwestionowania ceny ze względu na to, iż jest on uszkodzony więc przyszykowałem sobie opinie rzeczoznawcy. W opinii technicznej widnieje, że samochód posiada ubytek wartości określony procentowo na 30,4% w stosunku do samochodu nieuszkodzonego, więc 2 pkt wskazówek metodycznych ustalonych w dniu 3. 04. 2008 r. nie ma tutaj prawa bytu, ale mimo samochód zostal skierowany do GIOŚ. Mam pytanie do osób znających temat, czy ktoś z Was od razu dosyłał do nich dokumenty świadczące o tym, że ubytek samochodu nie kwalifikuje go do uznania za odpad? Co radzicie jak zachować się w tej sytuacji? Czy czekać na decyzję czy powoływać dodatkowo inne ekspertyzy? Proszę o wszelkie możliwe wskazówki jeżeli to możliwe. |
|