. .
Błagam o pomoc

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum UsaAutoSystem Strona Główna -> Obowiązujące Prawo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
klimas78

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 12:32 pm    Temat postu: Błagam o pomoc Odpowiedz z cytatem

Koledzy Błagam o pomoc.
Postanowiłem kupić samochód z USA,na otomoto znalazłem pośrednika ,który wydawał się ok.razmawiałem z nim przez skape i wszystko mi pasowało.
Wszystko to miało miejsce w pażdzierniku.
Samochód mial być zakupiony na aukcj do czego potrzebna była zaliczka wysokości 1,5$ czyli ok 4 tys zł.Kwote tą przelałem na konto ojca tego pośrednika mieszkającego w Polsce w Mińsku Mazowieckim,bo poprostu dla bezpieczeństwa nie chciałem wysłać pieniędzy do USA.
Po tygodniu poszukiwań samochód został wylicytowany na aukcji .Potrzebna była reszta gotówki czyli 30tys zł , wszystko wyglądało ok.Więc przelałem pieniądze podobnie jak zaliczke,Na wszyst mam potwierdzenia z banku. Samochód miał być po 6 tygodniach w Polsce,ale czekałem cierpliwie.Byłem laikiem i nie wiedziałem o raporcie carfax.
Po sprawdzeniu numeru vin okazało się ,żę samochód był uszkodzony.Ale ok.Stwierdziłem,że jeżeli samochód będzie naprawionyi napisze mi w umowie o tym,że stan techniczny jest ok to się na to zgadzam.Wystawił mi umowe zawierającą również inspekcje o stanie technicznym,samochód mił dotrzeć w pierwszej połowie stycznia,ale 4 stycznia napisał mi maila,o tym ,że poprostu z naprawą mu zeszło znacznie dużej i samochód wysłany został 7 stycznia i dopłynie do Gdyni 9 lutego.
Myślałem ,że wszystko jest już ok.
Ale nie moge się doprośić potwierdzenia wysyłki.
Posiadam umowe i fax certyfikatu własności.

Może mi ktoś pomoże ,bagam o pomoc jak to rozwiązać.

Pomóżcie mi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum UsaAutoSystem Strona Główna -> Obowiązujące Prawo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: